Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Το πραγματικό νόημα των Θεοφανείων!


Ένα από τα μεγάλα προβλήματα της χριστιανοσύνης είναι αν ο Αδάμ ο γνωστός στην πιάτσα του παραδείσου και ως κουτσοπλεύρης είχε αφαλό. Ως πρωτόπλαστος δεν είχε πλακούντα, λώρο και επομένως αφαλό αυτό όμως τον κάνει διαφορετικό από το ανθρώπινο γένος. Το όλο πρόβλημα δεν είχε να κάνει με τις ιατρικές του εξετάσεις αλλά με το πως θα απεικονίζονταν στις αγιογραφίες. Έτσι και ο αφαλος του Αδάμ καλύπτονταν με κάποιο φυλλαράκι ή πίσω από το προτεταμένο χέρι της Εύας. Το ίδιο πρόβλημα υπήρχε με την Εύα που ως πλευρόπλασμα δεν είχε ούτε αυτή πλακούντα και τα συναφή. Αυτήν όμως την απεικόνιζαν προφίλ γιατί δεν υπήρχε φύλλο να καλύψει την γυναικεία της φύση που έσερνε τον Αδάμ κι ένα φίδι (τα καράβια δεν είχαν ανακαλυφθεί ακόμη).
Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα απασχολούσαν τους παπάδες στις ελεύθερες ώρες για αιώνες. Στις εργάσιμες ώρες προσπαθούσαν με ζήλο που θα ζήλευε και το γάδα τσάνελ ή ο σκάει να συκοφαντήσουν το Ναζωραίο και να τον παρουσιάζουν μονόχνωτο, μισογύνη και ξενέρωτο. Στην πραγματικότητα ο Τζίσους (Τζι για τους κολλητούς του) ήταν πολύ ωραίος τύπος. Τριγύρναγε όλη μέρα με την παρέα του, την άραζαν σε εξοχές, είχαν ανακαλύψει το σερφ και αναζητούσαν το νόημα της ζωής. Σαν καλιφορνέζοι με μυαλό ένα πράμα. Κυρίως όμως ήταν Ζηλωτές και αγωνίζονταν για να απαλλαγούν από την τρόικα πιλάτου-ηρώδη-φαρισαίων. Ένας σύντροφος του Τζί ήταν ο Τζόνυ ο βουτηχτής (Johnny Diver για τους αγγλομαθείς) που την άραζε όλο το καλοκαίρι στο Ιορδάνη σε μια καβάντζα στη οποία καλούσε και τους φίλους του και την περνούσαν κοτσάνι. Καμιά φορά πήγαιναν και χειμώνα που είναι ζεστός στο ισραήλ και ρίχνανε καμιά βουτίτσα. Μια φορά που πήγανε γενάρη με τον Τζι και την παλιοπαρέα βάλανε κόντρες ποιος θα κάτσει πιο πολύ κάτω από το νερό. Ο Τζόνυ έκατσε κάνα λεπτό αλλά όταν βγήκε ο Τζι δεν ηταν πουθενά. Τον είχε παρασύρει το ρεύμα διακόσια μέτρα πιο κάτω κι όταν το είδαν όλοι βάλαν τα γέλια, φώναξαν θαύμα-θαύμα και άρχισαν τις πατητές. Όταν οι ρωμαίοι με τη βοήθεια των ντόπιων υποτελών τους ρουφιάνων (αθάνατο είδος) τους έπιασαν και τους εκτέλεσαν οι ρουφιάνοι έγιναν παπάδες και κάνοντας το άσπρο-μαύρο μεταμόρφωσαν το κίνημα σε ακίνδυνη θρησκεία. Τα ψέματά τους ήταν τόσο χοντρά που και ακόμα και το χαβαλέ του Τζόνυ με τον Τζι τον ονόμασαν θεοφάνεια, βάφτιση κλπ χωρίς να νοιαστούν μας πουν αν του έκανε δώρο σταυρουδάκι ή ακόμα σε ποια θρησκεία βάφτισε ο Τζόνυ τον Τζι, αφού Εβραίοι ήταν ήδη ενω ο χριστιανισμός δεν υπήρχε αλλά και αν υπήρχε το λογικό θα ήταν ο Χριστός να μυήσει το Τζόνυ.
Τέλος πάντων αυτοί δε ζήσαν καλά αλλά και για αιώνες εκατομμύρια άνθρωποι δυστύχησαν και πολλοί βασανίστηκαν στο όνομά τους ενώ σήμερα ανίδεοι πιτσιρικάδες καταλήγουν 6 του γενάρη με πνευμονίες στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Εδώ δεν είναι Ιορδάνης, κάνει ψωλοκρύο τα φώτα.
Έτσι και σήμερα έγινε ο αγιασμός των υδάτων όπου σε αντίθεση με άλλες χρονιές ο GAP ήταν εξαφανισμένος, το ίδιο και οι πρωτοκλασάτοι πολιτικοί και ο πρωθυπνουργός ενω το φίδι πήγε να βγάλει ο πρόεδρος καπούλιας στην Χαλκίδα. Κι εκεί όμως υπήρχαν άνθρωποι με την πραγματική εκτίμηση για το πρόσωπο και το θεσμό και το πρόσωπο-θεσμό ή το θεσμικό πρόσωπο (κι αυτές τις παπαριές παπάδες τις σκεφτήκανε;) του προέδρου της δημοκρατίας. Φωνές λατρείας ακούγονταν από το ευσεβές πλήθος και η κραυγή "ε-ε-ε, ο-ο-ο να ρίξουμε τον πρόεδρο να πιάσει το σταυρό" έσκιζε τον αέρα. Απορώ ειλικρινά πως ο καπούλιας που ήταν και αθλητής δεν βούτηξε. Ελλείψη πρωτοκλασάτων πολιτικών το πλήθος ανά την ελλάδα ζητοκρααύγαζε τις δευτεράντζες και αν δεν υπήρχε η πάντα χρήσιμη σε τέτοια πανυγήρια αστυνομία θα τις πέταγε στη θάλασσα. Του χρόνου δεν πρέπει μέχρι τα φώτα να δώσουμε αφορμή σε παραλάσεις, δοξολογίες κλπ γιατί δε θα ξαναδούμε τους πολιτικούς μας κι εμένα ήδη μου λείπουν. (Εδώ ο ραGUCCI έφτασε στην κωνσταντινούπολη για τα θεοφάνεια). Κι όταν θα ξεθαρρέψουν και θα εμφανιστούν στον Πειραία, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα το 2013, θα τους πετάξουμε αίφνης στη θάλασσα και θα κάνουμε πραγματικά θεοφάνεια. Σε αυτούς θα αλλάξουμε τα φώτα κι εμείς θα δούμε θεού πρόσωπο.
Υ.Γ.1: την εικόνα την βρήκα στη διεύθυνση http://presentepravoce.wordpress.com/2009/01/11/jesus-na-crista-da-onda/ που είναι στα ισπανικά και δεν κατάλαβα χριστό
Υ.Γ.2: Αντωνάκη, χάρηκα που σε είδα έστω κι από μακρυά!

1 σχόλιο: