Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Αμαρτίες γονέων...

Η Δημοκρατία μας ακόμα και για τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της έχει τα χάλια της. Αυτοί που αποτελούν το πολιτικό σύστημα καταγγέλουν την διαφθορά του πολιτικού συστήματος και μας επιβάλουν μέτρα για να διορθωθούν τα πράγματα. "Δώστε λεφτά να καλύψουμε αυτά που φάγαμε!" Όμως το θέμα μου είναι άλλο. Είναι επιστημονικής φύσεως και διαπραγματεύεται την κληρονομικότητα ή αλλιώς την επίδραση του γονιδιώματος στην μοίρα των ανθρώπων. Όπως καταλάβατε από την εισαγωγή θα ασχοληθώ με τον GAP (Πρωτοφανές!)
Ο GAP είναι ο γιος του ΑΓΠ (γνωστός και ως Ανδρέας σκέτος) και αυτό από μόνο του μπορεί να μας ρίξει στη χαρτομαντεία και τα ζώδια γιατί η κληρονομικότητα απουσιάζει. Στη ρητορική ο GAP μοιάζει να είναι γιος του Σημίτη και στην εφυεία του Έβερτ. Όσον αφορά την εμφάνιση, οι τετράγωνοι ώμοι και το άδειο βάζο που κουβαλάνε δεν θυμίζουν σε τίποτα τον μπαμπάκα του. Και όμως στην περίπτωση του GAP το γονιδίωμα θριαμβεύει. Ο GAP είναι φτυστός ο ΓΑΠ-ΓΤΔ (ΓΤΔ=Γέρος της Δημοκρατίας)
Ο ΓΤΔ, ο παππούς του GAP κόλλησε το μικρόβιο της εξουσίας από μικρός αλλά ο EL VENIZELOS κατά καιρούς του έβαζε πάγο. (Ο GAP νομίζει ότι Βαγγέλης ο Βενιζέλος είναι εγγονός του EL και γι αυτό τον έχει στη μπούκα!). Σε κάποια φάση τον έστειλε εξορία ο Πάγκαλος αλλά ο GAP δεν το ξέρει αυτό κι έβαλε τον εγγονό του στρατηγού αντιπρόεδρο στη κυβέρνηση.
Όταν ο ΓΤΔ γύρισε από την εξορία και ο EL τα κακάρωσε, εδήλωσε μελλοντικός αρχηγός της παράταξης αλλά είχε να ανταγωνιστεί το Σοφοκλή (όχι το δραματουργό αλλά το δράμα αυτοπροσώπως) όπως ο Βαγγέλης χτυπιέται με το γιο του Αντρέα. Και τσουπ ήρθαν οι Γερμανοί το 1941 με λίγο μεγαλύτερο θόρυβο απ' ότι σήμερα.
Ο ΓΤΔ σκέφτηκε να κάνει αντίσταση και έκατσε στο σπίτι του σε ένδειξη διαμαρτυρίας που οι Γερμανοί του ανακόψαν την πολιτική καριέρα. Τότε δήλωνε σοσιαλιστής (όπως ο εγγονός του που έγινε ο πρώτος σοσιαλιστής του πλανήτη) και γι αυτό οι επικεφαλής του ΕΑΜ τον επισκέφτηκαν και του πρόσφεραν την αρχηγία (εδώ κι αν είναι κληρονομική η μαλακία!). Ο ΓΤΔ ψέλλισε κάτι ακατάλληπτο κι όταν έφυγαν κατέβηκε στο Φάληρο για να κάνει κανό και να σκεφτεί λιγάκι αλλά τότε δεν υπήρχαν κανό στην Αθήνα και έτσι μπήκε σε μία βάρκα που την παρέσυρε το ρέμα, μάνα μου δεν είναι ψέμα, και βγήκε στο Κάιρο.
Εκεί δεν είχε Γερμανούς αλλά Εγγλέζους που ήταν καλοί άνθρωποι και φίλοι μας και σε λίγο καιρό τον κάνανε πρωθυπουργό της Ελλάδας Καϊρου με έδρα το Λίβανο και την σύμφωνη γνώμη του ΕΑΜ.

(του μπει κοντίνιουντ...)

1 σχόλιο: